Đorđević: Nasilje je kad nemate ginekologa u domu zdravlja

Manjak specijalista u domovima zdravlja širom Srbije je hroničan problem. Samo jedan u nizu primera katastrofalnog stanja u domovima zdravlja širom zemlje je Dom zdravlja u Vranju, koji već četiri nedelje nema ni jednog ginekologa, što mnoge žene ostavlja bez mogućnosti da budu pregledane.

U Srbiji, desetine hiljada zdravstvenih radnika i radnica, zbog loših uslova i male plate, napušta zemlju, a naši sugrađani ostaju bez normalne i pristupačne zdravstvene usluge.

“Kada koalicija Srbija protiv nasilja dođe na vlast, povećaćemo plate zdravstvenim radnicima i radnicama, uvešćemo godišnji paket pregleda za građane, kako bi prevencija bila na prvom a ne na poslednjem mestu. Takođe, ulagaćemo u infrastrukturu, kako bi naši zdravstveni centri bili sigurni, bezbedni i savremeni. Nasilje nad zdravstvenim sistemom predugo traje”, kaže Biljana Đorđević, kopredsednica Zeleno-levog fronta i kandidatkinja za narodnu poslanicu na listi Srbija protiv nasilja.

Zeleno-levi front i koalicija Srbija protiv nasilja imaju rešenje da zdravstvena nega bude pristupačna i da se vrati dostojanstvo zdravstvenoj profesiji, kako bi zdravstveni radnici i njihovo znanje i iskustvo bili budućnost naše, a ne neke evropske zemlje.

Zato izađite 17. decembra i glasajte za listu broj 7. Promena je moguća!

Objavljeno: 30.11.23.

Podeli vest!

Pročitaj i ovo: