Đorđević i Simović u Londonu na konferenciji o učešću žena u političkim partijama

Biljana Đorđević, narodna poslanica i kopredsednica Zeleno-levog fronta i Natalija Simović, odbornica i kopredsednica Autonomnog fronta žena su trenutno u Londonu na konferenciji „Žene vode – transformisanje procesa selekcije kandidatkinja iz političkih partija” u organizaciji Vestminsterske fondacije za demokratiju.

Prilikom posete, održale su nekoliko sastanaka sa predstavnicima Ministarstva spoljnih poslova Ujedinjenog Kraljevstva koji se bave Zapadnim Balkanom, kao i predstavnicima sestrinske partije Zelenih Engleske i Velsa, poslanicom gornjeg doma baronesom Natali Benet i nekadašnjom poslanicom Evropskog parlamenta Džin Lambert. Teme razgovora su bile situacija u Srbiji i potreba za međunarodnom reakcijom u vezi sa izbornom krađom.

Na konferenciji „Žene vode” zajedno su sa predstavnicima partija širom sveta razgovarale o izazovima i rešenjima u podršci ženama da se kandiduju i ostanu na političkim pozicijama, posebno u uslovima kada se od žena i dalje očekuje da se isključivo bave brigom o porodici i kada su izložene svakodnevnom nasilju.

Podeli vest!

Pročitaj i ovo: