Dok autobusi u Beogradu gore, Šapić se češlja

Havarija u gradskom prevozu je rezultat javašluka, nebrige i nedostatka kontrole privatnih prevoznika koje je angažovao grad Beograd, za šta su direktno odgovorni SNS i SPS.

Juče se u jednom od autobusa privatnog prevoznika Banbus pojavio dim i putnici su morali da izađu u blizini Slavije, dok se autobus 581 privatnog prevoznka Lasta koji vozi ka Stepojevcu – zapalio. Nedavno je na liniji 78 otpao točak, a samozapaljivanja autobusa na liniji 511 su redovna pojava.

“Privatizacija linija GSP-a nije dobra ideja, jer ne postoji dovoljna kontrola kvaliteta usluge, ali ni kvaliteta vozila ovih prevoznika. Na sve ovo vlast ćuti, a dok autobusi gradskog prevoza gore – Šapić se češlja”, kaže Zoran Bukvić, koordinator Zeleno-levog fronta za saobraćaj. “Situacija u autobusima je toliko alarmantna, na bi na njihovim vratima trebalo da stoji nalepnice – ulazite na sopstvenu odgovornost”, dodao je Bukvić.

Ovakvo stanje nije nešto što se statistički može podvesti pod neminovno, a Zeleno-levi front na situaciju sa gradskim prevozom upozorava već nekoliko meseci. S obzirom na to da su u pitanju uglavnom “burazerski” dogovori vladajuće stranke, jasno je zašto nema ni kontrole, ni sankcija za ove prevoznike.

“Za Zeleno-levi front prioritet u gradu je rešavanje saobraćajnog kolapsa i sprečavanje daljeg raspada GSP-a, na čemu se sistematski radi već desetak godina. Naša politika je ulaganje u javni prevoz, optimizacija linija, uvođenje žutih traka, a ne istorijski revizionizam i svađa sa Titovim grobom”, kaže Dobrica Veselinović.

Zeleno-levi front poziva nadležne inspekcije da što pre uđu u pogone privatnih prevoznika, da se stopiraju štetne privatizacije i zaštiti bezbednost naših sugrađana.

Objavljeno: 10.04.24.

Podeli vest!

Pročitaj i ovo: