Dobrica Veselinović: SNS kupuje vreme da zataška činjenicu da su izbori „pokradeni“

Nosilac beogradske liste koalicije “Srbija protiv nasilja” Dobrica Veselinović rekao je da zakazivanjem sednice Skupštine Beograda za početak marta, Srpska napredna stranka želi da kupi vreme i zataška činjenicu da su izbori u prestonici “pokradeni” i da izborni rezultat ne oslikava volju građana.

Veselinović je za nedeljnik „Vreme“ rekao da time predsednik Srbije Aleksandar Vučić pokušava ponavljanje izbora da pripiše proceduralnim razlozima, „a ne krađi i prokazivanju te krađe od strane građana, civilnog sektora, međunarodnih posmatrača, opozicije i konačno od strane Evropskog parlamenta i međunarodne zajednice“.

On je rekao da je izuzetno neozbiljno i da je izraz nepoštovanja institucija glavnom grada, da isti oni koji su zakazali sednicu skupštine grada na tu sednicu ne dođu i ne uđu u salu, nego se javnosti obraćaju ispred Starog dvora.

„To svakako govori o maniru SNS-a i Socijalističke partije Srbije (SPS) koji žele da obesmisle svaku instituciju, svaku demokratsku praksu i proceduru i da se izrugaju građanima Beograda“, ocenio je Veselinović.

Naveo je da izbori u Beogradu moraju da se ponove i da to ne kaže samo on, već i stručne organizacije, međunarodni posmatrači i Evropski parlament.

Objavljeno: 22.02.24.

Podeli vest!

Pročitaj i ovo: