Biljana Đorđević: Preporuke ODIHR-a uzimaju se selektivno, Brnabić menja zakone tokom izborna kampanje, a primenjuje zakon koji nije usvojen

Naslove dnevnih novina u jutarnjem programu “Probudi se” prelistavala je BIljana Đorđević iz Zeleno-levog fronta, narodne poslanice i docenktinje Fakulteta političkih nauka. Ona je otkrila da li je spremna za podne i da li je posle konferencije za novinare opozicija napravila neki plan za danas.

„Dobili smo da do 12 pošaljemo predloge vezane za način rada na koji mi mislimo da treba da se dalje radi u vezi sa ispunjavanjem preporuja ODIHR-a i prioritetim. Ja bih to pohvalila što smo dobili tu mogućnost da predložimo zato što smo mi juče i osporavali da je način rada bez dogovrene agende gde se nama nameću neki zakoni koji rešavaju neki mnogo manje važne stvari i oko kojih nije bilo toliko osporavanja kao o nekim drugima koji se nisu našli na agendi, ja to vidim kao neki način odgovora na ono što smo mi zahtevali“, rekla je Đorđević i pojasnila da nisu ispunjene preporuke ODIHR-a, vlast je selektivna.

Đorđević je istakla da Brnabić „ne zna da izađe na kraj sa zatevima opozicije“ – to nije tačno, opozicija je izašla sa samo tri zahteva.

„Podneli smo lex specialis radi lakše komunikacije. Brnabić se u načelu slaže sa prva dva zahteva, treći odbija. Komisija ne može da nastane „sutra“, nememo vremena za to. Izbori su raspisani, Brnabić menja zakone tokom izborna kampanje“, kaže Đorđević i dodaje da se primenjuje zakon koji nije usvojen.

Objavljeno: 12.04.24.

Podeli vest!

Pročitaj i ovo: