Biljana Đorđević: Glavno pitanje ko je Oskar, a Aleksandar Vučić se uklapa u opis

Poslanica Zeleno-levog fronta Biljana Đorđević objasnila je za N1 da su poslanici opozicije na današnju sednicu doneli replike nagrade “oskar”, jer se nakon teksta KRIK-a o presretnuroj “skaj” komunikaciji otvorilo pitanje ko se krije iza pseudonima Oskar, a predsednik Aleksandar Vučić, kako je naglasila, odgovara opisu.

KRIK je početkom meseca otkrio da je srpska policija identifikovala dva moćna predstavnika države koji su pomagali narko-bosu Darku Šariću – bivšeg ministra policije Nebojšu Stefanovića i načelnika BIA Marka Parezanovića. Naime, pseudonimi Stefanovića i Parezanovića otkriveni su u presretnutoj prepisci na „skaj“ aplikaciji, ali ne i moćnog funkcionera kog su nazivali Oskar.

„Mi smo očekivali nastavak sednice prošlog ponedeljka, neposredno nakon teksta KRIK-a. Glavno pitanje je bilo ko je Oskar, i postavilo se pitnaje da li je Aleksandar Vučić, jer liči na opis da je svemoćna osoba“, rekla je Đorđević za N1 u holu Doma Narodne skupštine, gde je danas nastavljena konstitutivna sednica na čijem je dnevnom redu predlog da Ana Brnabić bude predsednica parlamenta.

Đorđević je podsetila da je, nakon objavljivanja teksta KRIK-a, Ana Brnabić upitala zašto svi upiru prstom u Vučića, a ne u nju, „gotovo kao da joj krivo što niko ne bi pomislio da je to ona“.

„Mi smo hteli da podsetimo na to. To nije afera, to je ozbiljno saznanje. Mi tražimo da javnost bude upoznata sa time. Šira javnost nije ni čula za priču o Oskaru“, ukazala je poslanica Zeleno-levog fronta.

Replike „oskara“ istovremeno su, kako je objasnila, i nagrade za najbolje učenike Aleksandra Vučića, a kandidatkinja za predsednicu parlamenta je, prema rečima Đorđević, „nažalost jedna od najboljih“.

Đorđević je istakla da izjava Ane Brnabić da će pokušati da vodi parlament deluje neuverljivo.

„Nisam sigurna da to ume, a nije imala ni od koga da nauči. Ona se socijalizovala u okruženju SNS-a gde to nije vrlina. Sumnjam u njene kapacitete da ona to može“, poručila je.

Đorđević je ipak naglasila da je u konačnici dijalog neophodan, ako želimo da se iz političke krize izađe na miran način.

„Optužuju opoziciju da hoće građanski rat, a u stvari je suprotno“, navela je i dodala da je istorija pokazala da čak i u ovakvim situacijama može da dođe do nekakvih pomaka.

„Ne bih rekla da sam optimistkinja, nego da moramo da insistiramo da se borimo za to da se uslovi promene, i da se izborima reše problemi“, objasnila je Biljana Đorđević.

Objavljeno: 18.03.24.

Podeli vest!

Pročitaj i ovo: