Aktivisti ZLF ušli u zgradu Opštine Savski venac: Vlast vrši opstrukciju prikupljanja potpisa

Predstavnici Zeleno-levog fronta danas su ušli u zgradu beogradske opštine Savski venac zbog, kako tvrde, “ozbiljne opstrukcije vlasti pri prikuljanju potpisa” podrške građana za listu “Biramo Savski venac” za predstojeće izbore 2. juna.

„Zahtevamo da overivači izađu na mesto prikuljanja potpisa u opštini Savski venca zato što danima imamo ozbiljne opstrukcije jer oni danima otkazuje i menjaju termine i prave nas budalama“, kazao je Lazović.

Naveo je da overivači zakažu termine za prikuljanje potpisa građana, a onda ih otkažu ili samo sat ili dva izađu na mesto prikupljanja.

„Jasno je da jedana overivač može da prikupi oko 20 potpisa na sat, a prosto je tehnički neizvodljivo da se tako prikupe svi potrebni potpisi u predstojećem roku“, kazao je on.

Kazao je da, uprkos tome, vlada veliko interesovanje građana za davanje potpisa podrške i to, kako je naveo, „na neki način teče“.

„Ovo je potpuna saobotaža naše liste i dolazi iz Srpske napredne stranke“ – kazao je Lazović.

Naveo je da su predstavnici ZLF razgovarali s načelnicom Opštinske uprave koja, kako je preneo, odbija da izađe na teren, odnosno da pošalje overivače koji će nastaviti posao tokom prikupljanja potpisa.

„Ona to pravda manjkom ljudi ili nekim drugim neprimerenim izgovorima s obzirom da su u toku izbori i da vrlo dobro znaju da imaju zakonsku obavezu da obezbede da se prikupljalju potpisi“, kazao je Lazović.

ZLF neće dozvoliti takvu vrstu malverazija i učiniće sve da prikupljanje potpisa bude nastavljeno u dogovorenim terminima!

Objavljeno: 11.05.24.

Podeli vest!

Pročitaj i ovo: