„Ako SNS bude imala većinu, sprečićemo prekrajanje izborne volje“: Veselinović o sednici Skupštine Beograda

“Ako SNS sutra bude imala većinu u beogradskom palamentu, mi ćemo sprečiti sednicu i formiranje vlasti, jer je to prekrajanje izborne volje”, rekao je za N1 Dobrica Veselinović iz Zeleno-levog fronta.

Veselinović je, gostujući u emisiji Dan uživo, naveo i da je Srpska napredna stranka želela posle „ukradenih izbora“ da pokaže da oni mogu da formiraju većinu u Beogradu sa SPS i Pokretom „Mi – glas iz naroda“.

„Sada kada se „Mi – glas iz naroda“ pocepao, kupovina još nekog odbornika iz tog pokreta bi predstavljala duplo prekrajanje volje građana i nadam se da SNS to neće raditi, jer bi time produbili političku krizu“, rekao je on.

Međutim, ukoliko sutra SNS ipak bude imala većinu i proba da za formira vlast u Beogradu, Veselinovć kaže da „do toga neće doći“.

„Ako SNS sutra bude imala većinu, mi ćemo onda sprečiti sednicu jer je to prekrajanje izborne volje građana. To će biti demokratski otpor i pokazaćemo građanima kako to izgleda. Mi imamo spektar alata, mogućnosti i performansa koje ćemo sutra upotrebiti. Verujte da će sutra nas 50, jasno poručiti svojim delovanjem da to ne dozvoljavamo. Poštovaćemo instituciju u kojoj se nalazimo ali verujte, imamo plan. I uspećemo u svojoj nameri“, rekao je Veselinović.

Komentarišući preporuke ODHIR-a i reakcije vlasti na iste, Veselinović je objasnio da se predstavnici vlasti ponašaju „kao deca“.

„Ponašanje premijerke i funkcionera SNS je kao ponašanja dece uzrasta od četiri ili pet godina. Oni su zažmurili na sve, i ako njih pitate ništa se ne dešava, a ulog je sa druge strane ogroman – pridružavanje EU, finansiranje iz evropskih fondova… Ukoliko vlast ne počne da primenjuje preporuke, a raspiše izbore, postoje dva scenarija. Prvi je da će to otvoriti još veće polje za polarizaciju i sukobe u društvu i to je jako ozbiljno. Drugi scenario je da se izađe na izbore u velikoj koaliciji koja bi obuhvatila studentske pokrete, razna udruženja, javne ličnosti, civilno društvo“, objasnio je on.

Veselinović je istakao i da veruje da će predsednik Vučić ozbiljno shvatiti situaciju u kojoj se Srbija nalazi, odnosno, da je u pitanju „velika politička kriza“, da je „loptica na strani vlasti“, kao i da „atmosfera u društvu mora da se normalizuje“.

„Niko ne želi sukobe na ulicama, kao i što niko ne želi da se izbori ne dese“, zaključio je Veselinović.

Objavljeno: 29.02.24.

Podeli vest!

Pročitaj i ovo: