ZLF: Radovi u Karađorđevoj pokazuju „nedostatka strategije“ u rekonstrukciji javnog prostora

“Kako se pre pet godina nije moglo predvideti koja će biti frekvencija saobraćaja ovde i zašto nije postavljena podloga koja će to moći da iznese. To je simptom nedostatka plana i strategije i u izgradnji i u rekonstrukcijama javnog prostora i saobraćjnica u ovom gradu”, izjavila je Ana Hercigonja Galić iz Zeleno-levog fronta, govoreći o ponovnim radovima na tramvajskim šinama u Karađorđevoj ulici, koji bi trebalo da traju do 15. septembra.

U Karađorđevoj ulici u toku su radovi vađenja kocki sa tramvajskih šina koje su postavljene pre par godina jer, kako su objasnile gradske vlasti – usporavaju saobraćaj. Radovi su počeli 15. avgusta i bilo je planirano da tramvaji 2 i 11 ne saobraćaju do 31. avgusta. Radovi će međutim, trajati do 15. septembra, do kada bi na delu od dd Brankovog mosta do Kalemegdana trebalo da se umesto kocki, ke su stavljene pre par godina, postavi asfalt.

„Gradonačelnik Šapić je ovo objasnio da kocka nije uslovna podloga za frekvenciju saobraćaja u Karađorđevoj. Meni nije jasno kako se pre pet godina nije moglo predvideti koja će biti frekvencija saobraćaja ovde i zašto nijer postavljena  podloga koja će to moći da iznese. To je simptom nedostatka plana i strategije i u izgradnji i u rekonstrukcijama javnog prostora i saobraćajnica u ovom gradu i razlog zbog kojeg često imamo rekonstrukcije samo posle nekoliko godia od radova u pojedinim delovima grada“, rekla je za N1 Ana Hercigonja Galić iz ZLF.

Ona je dodala da Zeleno levi front često upozorava na to koliko je opasno kada se gradi i rekonstruiše u interesu privatnog profita, umesto u interesu građana.

Trg Republike – česte popravke

Od kada je Trg Republike rekonstruisan, pokazalo da su mu gotovo redovno neophodne dodatne poravke.

„Ti radovi u startu nisu dobro izvedeni i mislim da ćemo svedočiti tome da se tamo stalno nešto krpi. Trg Republike se barem popravlja, ali mi imamo zabačenih saobraćajnica koje se ne popavljaju, pa je ono što je trebalo da bude poboljšano – pogoršano“, zaključila je za N1 Ana Hercigonja Galić iz Zeleno- levog fronta.

Objavljeno: 10.09.24.

Podeli vest!

Pročitaj i ovo: