“Biramo Palilulu” zahteva ispitivanje činjenica o povećanom prisustvu arsena u vodi

Odbornici “Biramo Palilulu” su na jučerašnjoj sednici Skupštine opštine Palilula zatražili dopunu i izmenu dnevnog reda usled teške ekološke situacije u kojoj se nalaze naselja Besni Fok, Preliv, Široka greda i Vrbovski. Naš odbornik, Miloš Hinić je usled pretnje od povećanog prisustva arsena predložio formiranje Povremenog radnog tela za ispitivanje činjenica o zagađenoj vodi u ova četiri naselja u MZ Padinska Skela.

Srpska napredna stranka je očekivano glasala protiv našeg predloga uprkos jasnoj potrebi za ispitivanjem situacije zagađenja u ova četiri naselja.

Odbornici Zeleno-levog fronta veruju da su “Zeleni za Palilulu” još jedna satelitska organizacija Srpske napredne stranke i da su time obmanuli biračko telo Palilule.

Na današnjoj sednici su izabrani predsednica opštine, njen zamenik i članovi Veća. Na zahtev odbornice “Biramo Palilulu”, Danijele Nestorović da predsednica predstavi svoj program za opštinu, i da se članovi Veća predstave, odgovor je izostao. Time su opozicioni odbornici/ce i građani/ke još jednom ostali uskraćeni za informacije o izvršnom telu naše opštine.

Objavljeno: 13.07.24.

Podeli vest!

Pročitaj i ovo: