21 godina od ubistva premijera Đinđića

Povodom obeležavanja 21 godine od ubistva premijera Srbije dr Zorana Đinđića, Biljana Đorđević, Dobrica Veselinović, Anja Zlatović, Branislav Dimitrijević i Bogdan V. Radovanović , su u ime Zeleno-levog fronta položili cveće na ulazu u zgradu Vlade Srbije. 

Tom prilikom, Dobrica Veselinović je poručio da je Zoran Đinđić svojom žrtvom ostavio svetionik da nas vodi u mraku koji ponekad deluje da potpuno obuhvata naše društvo.

“Mi danas umesto lamenta nad zaista turobnom sudbinom našeg društva, umesto lamenta nad svim propuštenim prilikama, želimo da pošaljemo poruku nade i pozovemo građane da se trgnemo iz letargije, odbacimo ulogu žrtve, i uložimo svu svoju energiju da od Srbije napravimo dobro mesto za život naše dece i budućih generacija”, rekao je Veselinović.

“Pre 21 godinu bila sam završna godina gimnazije i ubistvo premijera me je okrenulo ka tome da studiram političke nauke i pokušam da razumem možemo li se nakon takve destabilizacije države, izazvane zajedničkim delovanjem delova državne bezbednosti i organizovanog kriminala, izboriti za veru da demokratijom i njenim političkim instrumentima postižemo više nego nasiljem. Nažalost, umesto te vere, sve više je nastupalo nepoverenje u naše sopstvene mogućnosti kao građana da se izborimo za demokratsku državu. I dalje se borimo da tu veru održimo i da našu moć kao građana uvećavamo”, izjavila je Biljana Đorđević.

Konačni poraz ubica Zorana Đinđića i onih koji su se njegovoj smrti radovali je to što njegova žrtva nije bila uzaludna, već je inspiracija u borbi za bolje društvo.

Pripadnici Zeleno-levog fronta veruju da u Srbiji ima budućnosti i da od Srbije mogu stvoriti zemlju koja će biti poštovana, koja je deo Evrope, zemlju iz koje ljudi ne žele da odu i zemlju u kojoj se deca rađaju.

Objavljeno: 12.03.24.

Podeli vest!

Pročitaj i ovo: