Коалиција ,,Бирамо Борбу” одржала завршну конвенцију у Београду

Коалиција ,,Бирамо Борбу” одржала је вечерас у препуној МТС дворани у Београду завршну конвенцију ,,Скуп слободних градова и општина – План за смену режима у 3 корака”, којој су присуствовали грађани из свих крајева Србије, као и лидери коалиције и кандидати за градоначелнике. 

,,Београд је наш дом и заслужује да буде град за све нас. Наши суграђани из свих крајева Србије су овде вечерас јер верују у снагу заједништва и борбе. Боримо се за чист ваздух, функционалан јавни превоз и транспарентну власт која се бори против криминала и корупција. Наша борба је борба за достојанство сваког грађанина”, истакао је кандидат за градоначелника Београда Добрица Веселиновић.  

Председник Народног покрета Србије (НПС) Мирослав Алексић нагласио је значај уједињења опозиције, које, како је додао, није само реч, већ кључ наше снаге, нашег заједништва и наше одлучности да створимо праведнију и бољу Србију. 

,,Предстојећи избори су изузетно важни за све грађане, без обзира у ком делу Србије живе. Ово је наша прилика и борба за Србију без корупције и криминала, за државу у којој се поштује закон и где правда важи за све подједнако”, додао је Алексић. 

Присутнима се обратио и лидер Еколошког устанка Александар Јовановић Ћута који је позвао грађане Србије на борбу до краја против Александра Вучића и његовог режима. 

,,Вучић и његова клика су се устоличили као модерни деспоти, користећи све могуће начине да угуше глас народа. Ово није обична борба – ово је борба за нашу слободу, за нашу част, за будућност наше деце. Бирамо слободне изборе, бирамо борбу до краја”, поручио је он. 

На конвенцији су говорили и кандидат за градоначелника Ваљева Иван Манић, народна посланица из Новог Сада Ана Орег, кандидат за градоначелника Ниша Ђорђе Станковић, кандидат за заменика градоначелника Београда Милош Павловић, као и лидерке и лидери коалиције, Милош Парандиловић, Драгана Ракић, Павле Грбовић, Радомир Лазовић и Биљана Ђорђевић. 

Представници коалиције ,,Бирамо Борбу” позивају све грађане Србије да изађу на локалне изборе 2. јуна и својим гласом подрже промене које ће донети бољу будућност за све, јер куцнуо је час да сви заједно устанемо, да се боримо и да се изборимо за слободу. Зато у недељу изађите на биралишта, јер ви одлучујете о својој будућности, о будућности своје деце и породице. Ваш глас је важан, јер су моћ и снага у вашим рукама – бирамо Београд, бирамо борбу!

Objavljeno: 27.05.24.

Podeli vest!

Pročitaj i ovo: